Oblocz wartości parametru m
Kar0lczi: Oblicz te wartości parametru m, dla których dwa rozwiązania ma rownanie
|x|+|x−2|=3−m2
19 paź 21:48
Omikron: Narysuj wykres lewej strony w trzech przedziałach, w każdym odpowiednio zdejmując moduły.
19 paź 21:56
5-latek : Ale jest polecenie Oblicz a nie wyznacz
19 paź 21:58
ICSP: 3 − m2 > 2 ⇒ m2 < 1 ⇒ m ∊ (−1 , 1)
19 paź 22:01
5-latek : Dobry wieczor ICSP
Mozes napisac dlaczego tak? Chcialbym to umiec bo narysowac to potrafie
19 paź 22:07
ICSP: Funkcja w postaci f(x) = |x − a| + |x − b|
ma dwa rozwiązania gdy dla prostych f(x) = c gdzie c > |a − b|
19 paź 22:09
5-latek : dziekuje CI bardzo

Zaraz sobie to zapisze .
19 paź 22:11