matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Leszek:
3x
Wiedzac ,ze dla funkcji g(x)=
, −3≤ g(x)≤ 3
x
2
+1
5x
2
−3x+5
Wyznaczyc zbior wartosci funkcji f(x)=
x
2
+1
19 paź 21:06
Janek191:
Pewnie źle przepisany I wiersz ?
19 paź 21:10
Leszek:
Sorry blad w tresci powinno byc. −3/2 ≤ g(x) ≤ 3/2
19 paź 21:12
Paweł:
5*(x
3
+1)−3x
3x
f(x)=
=5 −
x
2
+1
x
2
+1
5−3/2 ≤ f(x) ≤5+3/2 3,5 ≤ f(x) ≤ 6,5
20 paź 10:56