matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
gee
ole:
jak wyliczyc boki rownoległoboku majac obwod i dwie przekatne
19 paź 20:39
5-latek :
Zrob rysunek i pomysl
19 paź 20:41
Mila:
2a+2b=2p a+b=p δ=180−α α− kąt ostry e
2
=a
2
+b
2
−2*a*b*cosα f
2
=a
2
+b
2
−2*a*bcos(180−α)=a
2
+b
2
+2ab*cosα e
2
+f
2
=2a
2
+2b
2
b=p−a e
2
+f
2
=2*(a
2
+(p−a)
2
)
====================
19 paź 20:54