3√3 | √3 | |||
cosα= | = | |||
12 | 4 |
√3 | ||
sin2α=1−( | )2 | |
4 |
√13 | ||
sinα= | , α− kąt ostry | |
4 |
s | √13 | s | ||||
sinα= | ⇔ | = | ⇔ | |||
a | 4 | 6√3 |
3√39 | ||
s= | ||
2 |
3√39 | 3√39 | |||
(6√3)2=2*( | )2−2*( | )2*cosα | ||
2 | 2 |
2*9*39 | 2*9*39 | |||
36*3= | − | *cosα | ||
4 | 4 |
351 | 351 | |||
108− | =− | *cosα | ||
2 | 2 |
135 | 351 | |||
− | =−− | *cosα | ||
2 | 2 |
135 | 2 | |||
cosα= | * | |||
2 | 351 |
135 | ||
cosα= | ||
351 |
1 | ||
PΔABS= | *6√3*3√13=9√39 | |
2 |
1 | ||
9√39= | *12*s | |
2 |
3√39 | ||
s= | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |