rownanie logarytmiczne
logarytmysatrudne: Pomozecie?
xlogx=10 zal x>0
19 paź 19:30
Mila:
x
logx=10 logarytmujemy obustronnie
log(x
logx)=log(10)⇔
logx*logx=1
logx=1 lub logx=−1
19 paź 21:03
: A dlaczego tak? Nie rozumie
19 paź 21:14
5-latek : A czego konkretnie nie rozumiesz ?
Znasz dzialania na logarytmach ?
19 paź 21:16
: Skąd się wzięło logx*logx=1
19 paź 23:13
5-latek : logabc= c*logab
19 paź 23:14
5-latek : log1010=1
19 paź 23:15
Mila:
Witaj Krzysiu, Eta chyba chora, nie ma jej na forum.
19 paź 23:35
Metis: Jeszcze wczoraj była
19 paź 23:39
5-latek : Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
czytalem wczoraj ze zlapaly ja korzonki .
To bardzo niedobrze bo to duzy ból .
19 paź 23:41
Mila:
Dobranoc
Krzysiu
19 paź 23:53
5-latek : Dobranoc
Milu 
Ja jeszcze chwile posiedze i tez pojde spac .
19 paź 23:58
Metis: Dobranoc
20 paź 00:17
5-latek : Dobranoc
Metis 
Powinienes dostac skany dotyczace pochodnej funkcji wykladniczej i logarytmicznej .
Robilem je dla
Jacka .
20 paź 00:20