asd
olekturbo: Wypisz podzbioru zbioru
E = BxC
gdzie B = {b,c} a C = {c,d}
wiem ze bedzie ich 2n = 24 = 16
E = {(b,c), (c,d) (c,c), (b,d)}
ale jak to wypisac?
19 paź 19:26
olekturbo: I jeszcze mam problem z dowodem:
Udowodnij, że A ⊆ B wtedy i tylko wtedy, gdy A ∩ B = A.
19 paź 19:31
olekturbo: juz ogarnalem pierwsze

nie mam pomyslu kompletnie na dowod
19 paź 19:38
olekturbo: ktos pomoze?
19 paź 20:03
olekturbo: ref
19 paź 20:39
olekturbo: Jeszcze mam problem z dowodzeniem funkcji sufit i podłóg.
19 paź 20:40
Mila:
Może tak:
1) A⊆B⇔Zbiór A zawiera się w zbiorze B wtedy i tylko wtedy, gdy każdy element
zbioru A jest też elementem zbioru B; symbolicznie:
A⊆B⇔(Dla każdego x: x∈A⇒x∈B) ⇔A∩B=A
A∩B=A
x∊A∩B=A⇔(Dla każdego x: x∊A)⇒(x∊A∧ x∊B)⇔A⊆B
19 paź 20:46
olekturbo: dzieki Ci Milu
19 paź 21:00