matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcanie wykresów funkcji
fatalityk:
Naszkicuj wykresy funkcji, określ dziedzinę każdej z nich:
x
2
a) F(x)=
|x|
2|x|
b) f(x)=
x
|x−1|
c) f(x)
1−x
g) f(x)= max( |x+2|, 1) mam problem z tym wychodzeniem z takich ułamków i trudnieszych rzeczy. Może mi ktoś pomóc?
19 paź 19:12
Janek191:
x
2
a) f(x) =
; D = ℛ \ { 0}
I x I
19 paź 22:13