Logarytmy
Polenia: Cześć !
Mam zadanko, z którym mam problem ... wydaje mi się, że liczę dobrze, ale wyniku nie ma w 4
możliwych odpowiedziach. Zadanko jest raczej banalne, ale nie miałam logarytmów.
Podpowiedzcie, gdzie mam błąd:
log2(log20+log5) =
wg mnie:
log220+log25=log2100=10 hmmm...102=100, a chyba powinno być 210 ?
9 sty 22:26
Polenia: haaalooo
9 sty 22:39
jo: A nie powinno wyjść 1 ?
9 sty 22:43
Polenia: taki wynik jest jak najbardziej, a w jakim miejscu mam błąd ? wydaje mi się, że z tymi
nawiasami musiałam coś poknocić
9 sty 22:46
Anna:
Tak, ma być wynik 1.
log2(log20 + log5) = log2(log100) = log22 = 1
9 sty 22:48
jo: No Anna wykonała całą robotę
9 sty 22:49
Polenia: Bardzo Wam dziękuję za pomoc ! Jestem bardzo wdzięczna

Stronka jest świetna, pewno będę tu
często gościć i też pomagać innym !
9 sty 22:50
ula: źle już zaczęłaś
log20+log5=log100 102=100
log100=2
log22=1
9 sty 23:12