Transformata
Transformata: Witam wszystkich, po wielu próbach postanawiam dodać jednak zadanie na forum − nie wiem jak
zabrać się za jego rozwiązywanie... Przez części nie da rady, inne pomysły raczej odpadają...
Transformata Laplace'a z : t2*sin(at) , gdzie a jest stałą a t zmienną.
Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki / odpowiedzi − pozdrawiam !
19 paź 18:18
Transformata:
19 paź 18:37
Transformata: Jest ktoś kto mógłby pomóc ?
19 paź 19:13
Transformata:
19 paź 21:05
5-latek : W tym nie pomoge bo sie jeszcze nie znam .
widzialem jednak na allegro ksiazke dotyczaca przeksztalcen Laplacea
i tez druga Wydawnictwo Bila(ksiazeczki dla studentow) 60 przeksztalcen Laplacea krok po
kroku .
19 paź 21:08
Transformata: Ok, dzięki wielkie
19 paź 21:30
jc:
Jeśli F(s) = L{ f(t) },to L{ t f(t) } = − F ' (s), L{t
2 f(t) } = F'' (s), ...
| | a | |
F(s) = L{ sin at } = |
| |
| | s2+a2 | |
L{ t
2 sin at } = F ' ' (s)
Sam policz drugą pochodną względem s
19 paź 21:39
Transformata: Świetne! A z jakiej zależności to wynika? I jak najlepiej postępować w przypadku złożonych
funkcji, które nie dadzą się transformować z "z definicji" ?
19 paź 22:45
Transformata:
19 paź 23:22