zilustruj równanie
Konrad: Witam. Jak poprzekształcać poniższe przykłady, aby dojść do sensownej formy z której można
wywnioskować co należy narysować na wykresie i jak?
x2−2xy+y2−y+x=0 oraz x2−2xy+2y2=1
19 paź 17:53
Adamm: (y−x)2−(y−x)=0
(y−x)(y−x−1)=0
19 paź 17:56
Adamm: co do drugiego to nie wiem jak się rysuje takie elipsy
19 paź 17:58
Mila:
1)
(x2−2xy+y2)+(x−y)=0
(x−y)2+(x−y)=0
(x−y)*(x−y+1)=0
x−y=0 lub x−y+1=0 suma prostych
19 paź 17:58
5-latek: Konrad
W ktoryms z twoich niedawnych postow gdzie prosiles o popmoc w narysowaniu piotr dal link
do tego .
Musisz poszukac
19 paź 18:00
19 paź 18:05