matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz
kk:
Wyznacz przecięcia z osią ox i oy F (x)=−4x
3
+12x
2
−9x+2
19 paź 17:04
Adamm:
F(0)=2 F(x)=0 −4x
3
+12x
2
−9x+2=0 4x
3
−12x
2
+9x−2=0 (x−2)(2x−1)
2
=0
1
x=2 lub x=
2
19 paź 17:11
kk:
Dzieki
19 paź 17:16