matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
wojt:
Różnica między długościąprzekątnej kwadratu i długościąjego boku wynosi 2 cm, oblicz pole i obwod tego kwadratu
19 paź 15:16
Omikron:
a − bok kwadratu a
√
2
− przekątna a
√
2
−a=2 Oblicz a. P=a
2
Ob=4a
19 paź 15:20