matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica funkcji w nieskonczonosci
mag:
oblicz granice
x
1
0
limx−> −
∞
tak to zrobiłem, dobrze to jest? bo nie mam odpowiedzi
x
5
x
1
0
x
5
(x
2
)
(x
2
)
limx−> −
∞
= limx−> −
∞
=
=
∞
x
5
x
5
(1)
(1)
19 paź 12:46
mag:
to jest x
10
19 paź 12:46
Adamm:
ok
19 paź 13:35
Adamm:
x
2
stój, x
5
*x
2
≠x
10
, oraz przy
powinien być limes, ale wynik jest ok
1
19 paź 13:36
Adamm:
nie, czekaj, wynik to −
∞
19 paź 13:37
Janek191:
x
10
= x
5
x
5
19 paź 13:47
Janek191:
x
10
= x
5
x
5
19 paź 13:47