Okrąg
hwdtele i Zen64:
W okręgu o promieniu 12 cm,cięciwa dzieli średnicę w stosunku 5;3
Średnica zaś dzieli tę cięciwę na dwa odcinki,tak że różnica długości
między jednym a drugim odcinkiem tej cięciwy wynosi 3 cm.
Pod jakim kątem(ostrym!) cięciwa przecina średnicę?
19 paź 11:15
5-latek: A z jakiego zbioru jest to zadanie ?
19 paź 11:22
Janek191:

Mamy 5 x + 3 x = 2*12 = 24
x = 3
====
19 paź 12:42
Tadeusz:
Wykorzystaj twierdzenie o siecznych. Jest ono prawdziwe również jeśli sieczne przecinają się
w punkcie leżącym wewnątrz okręgu.
19 paź 12:59
sd: Znowu ten koleś który wstawia zadania a potem przepisuje ich rozwiązania pod zmienionym
nickiem,nie ma sensu rozwiązywać, zaraz sam przepisze.
19 paź 13:32
sn: Jak widać już mu ktoś rozwiązał
19 paź 14:16
Obywatel:
Nie,zadania nikt nie zrobił.Tylko się odezwała ta bezczelna małpa,cuchnąca dygnitarstwem
telewizyjno−tworkowym(raz podpisana sd a raz sn,a jeszcze raz 5−latek itd),uprzywilejowane
technicznie bydlę bezprawnie inwigilujące internet,wtrącająca swoje załgane trzy grosze,
tym razem przyłapana na jawnym oszustwie
24 paź 10:34
5-latek : Nie podszywaj sie pod Obywatela bo to nie przystoi
Dopoki nie uzyjesz swojego ulubionego sformuowania to bedziesz tylko dla mnie jego podrobka
Jesli uzyjesz to ja ci wtedy odpisze.
24 paź 10:41