opór
Zuza:

Bardzo proszę o pomoc w tym zadaniu
R1=R2=R4+R6= 2Ω
R7=4Ω
R3=R5=1Ω
R
A,B=? ma wyjść 5Ω
nie umiem tego

przekształcić
proszę pomóżcie mi uprościć połączenia, policzyć mogę sama
19 paź 00:26
Zuza: | | 1 | |
bo rozumiem, że R1,2= |
| Ω i dalej nie mam pomysłu |
| | 4 | |
19 paź 00:30
Zuza: proszę...
19 paź 00:57
Zuza: Potem R1,2 i R3 są szeregowo?
19 paź 01:08
Zuza: R1−3 i R4 równolegle? czy to ma sens?
19 paź 01:14
Zuza: 1Ω tam powinien być, ja śpię!
19 paź 01:27
Zuza: Tak, zrobiłam to dziadostwo

! <3
19 paź 01:29