granice niewlasciwe
mag:
x1=−1
x2=2
| | x3−8 | | x3−23 | |
limx−>2+ |
| = imx−>2+ |
| |
| | (x+1)(x−2) | | (x+1)(x−2) | |
| | (x−2)(x2+2x+4) | |
= imx−>2+ |
| |
| | (x+1)(x−2) | |
| | (x2+2x+4) | |
= imx−>2+ |
| ale to jest źle gdzie popełniłem bląd? |
| | (x+1) | |
18 paź 22:13
Adamm: nie ma błędu
18 paź 22:15
mag: To w mianowniku wyjdzie 3
mógłbyś to rozwiązać?
18 paź 22:17
Adamm: po prostu podstaw 2 pod x
18 paź 22:19
mag: To wyjdzie 12/3 = 4 A tu ma wyjść ∞ lub −∞
18 paź 22:21
Adamm: nie wyjdzie, błąd w zadaniu
18 paź 22:22