Oblicz pole trapezu
Regis: Trapez podzielono przekątynmi na 4 trójkąty. Pola trójkątów zawierające podstawę trapezu są
równe 36 i 9. OBlicz pole trapezu.
18 paź 22:09
Jack:
P = (√36 + √9)2 = (6+3)2 = 81
18 paź 22:15
Regis: Mógłbym wiedzieć skąd się to wzięło?
18 paź 22:17
5-latek: Wpisz w wyszukiwarke Eta trapezy
18 paź 22:20
Regis: Skąd wiadomo, że są to podobne trójkąty?
18 paź 22:23
Adamm:

3 kąty mają podobne
18 paź 22:24
5-latek: A jakie znasz cechy podobienstwa trojkatow ?
Wiec je zastosuj .
18 paź 22:24
Eta:

dla
Jack
18 paź 22:29