ciągi
szarlotka: Oblicz granice poniższych ciągów (skorzystaj z Tw. o trzech ciągach)
a
n =
n√2 * 3n + 4 * 7n
b
n =
n√ 3n + sin(n2016 + 45)
| | (−1)n | |
cn = n√ |
| + 2n <− wszystko pod pierwiastkiem |
| | n | |
| | 1 | | 2 | | n | |
en = n( |
| + |
| + ... + |
| ) |
| | n2 + 1 | | n2 +2 | | n2 + n | |
| | 2 | | 3 | |
fn = n√ ( |
| )n + ( |
| )n <− wszystko pod pierwiastkiem |
| | 3 | | 4 | |
g
n =
[√2n]n
h
n = log
n+1 (n
2 + 1)
18 paź 21:59
Adamm: n√7n≤a
n≤
n√4*7n+4*7n
n√n≤
n√3n−1≤b
n≤
n√3n+1≤
n√3n+3n
n√n≤
n√(−1)n/n+2n≤c
n≤
n√2n+2n
18 paź 22:05
KK: 1) n√4*7n <= n√2*3n+4*7n <= n√2*7n+4*7n
−> 7 −> 7 −> 7
18 paź 22:07
Adamm: n√(3/4)n≤fn≤n√(3/4)n+(3/4)n
18 paź 22:11
szarlotka: dlaczego w mniejszym w a wybieram 4*7n a nie 2*3n?
18 paź 22:34
szarlotka: dlaczego w mniejszym w a wybieram 4*7n a nie 2*3n?
18 paź 22:34
szarlotka: dlaczego w mniejszym w a wybieram 4*7n a nie 2*3n?
18 paź 22:34
szarlotka: dlaczego w mniejszym w a wybieram 4*7n a nie 2*3n?
18 paź 22:35
szarlotka: up up prosze pomozcie!
19 paź 12:37
szarlotka: up&up
19 paź 14:03