matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiastek
pierwiastek:
suma ciagu geometrcznego
√
12
+
√
6
+
√
3
+... a1=
√
12
√
6
q=? można skracać pierwiastki ?
czy rozszerzyć przez
√
12
√
12
18 paź 19:43
PW:
Generalnie stosunek "następnego do poprzedniego" ma postać
√
a
=
√
2a
18 paź 19:47
===:
a
1
√
12
q=
√
0,5
18 paź 19:47