matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rownanie
qwerty:
9
log
3
= 3
2x
Jak rozwiazac takie rownanie?
18 paź 18:20
Adamm:
9
dziedzina x≠0 ∧
>0 ⇔ x>0
2x
9
log
3
=3=log
3
3
3
=log
3
27
2x
9
=27
2x
1
x=
6
18 paź 18:22