prawdopodobientwo warunkowe
kasia: Wylosowano liczbę z przedziału [0,3]. Wyznaczyć prawdopodobieństwo, że jest ona mniejsza
niż 2, jeśli wiadomo że jest większa niż 1
18 paź 17:43
mgr Jerzy: zdarzenie niemożliwe
18 paź 17:55
PW: Zwyczajny wzór na prawdopodobieństwo warunkowe. Potrzebne prawdopodobieństwa "geometryczne"
określasz na podstawie rysunku, nie trzeba tego specjalnie tłumaczyć.
|Ω| = 3 itd.
18 paź 18:05
kasia: odpowiedz to 1/2?
18 paź 18:33
PW: kasiu, ten "magister" to psychiatra, zaraził się od pacjentów.
18 paź 18:39
Janek191:
I A I = 2 − 1 = 1 ?
18 paź 18:42
PW: maciu, już podziękowałeś za zdanie matury, wystarczy.
18 paź 18:46
Mila:
| | P(1<x<2) | | 13 | | 1 | |
P([x<2]/[x>1])= |
| = |
| = |
| |
| | P(x>1) | | 23 | | 2 | |
18 paź 19:11