matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
Iwka :
Iwka : Przekątna przekroju osiowego walca o dł. 6 jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem 30* . Oblicz V i Ppc
18 paź 11:35
dero2005:
k = 6
d
√
3
= cos30
o
=
k
2
k
√
3
d =
=
2
h =
√
k
2
− d
2
=
πd
2
V =
*h =
4
πd
2
P
c
=
+ πdh =
2
dokończ
18 paź 20:20