matematykaszkolna.pl
Algebra Perfect morning: Hejka, potrzebuje wskazowki z dwoma zadankami x2 + 1/x −−−−−−−−−−− po dlugich wyliczeniach doszedlem do wniosku, ze x3(x2−x+1) ale nie prowadzi mnie to do niczego tak prawde mowiac x+ (1/x) −1 a drugie az trudno zapisac emotka http://home.agh.edu.pl/~kmtmipa/dydaktyka/matematyka/felementarne.pdf To jest te 1.2 − 5
18 paź 07:10
piotr1973: Kolego, będąc studentem trzeba studiować zagadnienie, a więc więcej samodzielności, bo dalej będzie jeszcze trudniej.
18 paź 07:50
Perfect morning: Ja dawno nie robilem matematyki, Ci co ida odrazu po szkole maja troche prosciej szszcerze mowiac . Ja potrafie duzo rzeczy zrozumiec odrazu, tylko musze sobie przypomniec. Gdyby to bylo poprzez brak wiedzy to bym nawet nie szedl na studia techniczne, ba nie dostal sie nawet emotka.
18 paź 07:52
Perfect morning: W tym z ulamkiem (pierwszym) np nie wiem czy mam dzielic wielomian przez dwumian i tak szukac czy inaczej wyliczac? Po prostu nie wiem czy zrobilem jakis blad czy dobrze mysle
18 paź 07:54
Perfect morning: w tym zadania 1.2 − 5 zrobilem wszystko i nie wiem jak to dalej moge skrocic. Wyglada to tak, ze (a2 + 2ab + b2) −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−− a wynik to (a+b) / (a−b) mialby ktos jakas porade? a2 − b2
18 paź 08:22
Perfect morning: ok, dobra juz nie wazne emotka
18 paź 08:23
5-latek: Ktos wczoraj tak bardzo sie zapieral ze nie ma wynikow emotka Dzisiaj juz nagle sie pojawily . Chyba jakis cudemotka Musisz chyba pojsc na Jasna Gore za to sie pomodlic .
18 paź 11:31
Perfect morning: Ha ha xD, a nie chce mowic nawet, kto mi ksiazke polecil
18 paź 12:05
5-latek: Pomoglem ci wczoraj w dobrej wierze . Wczoraj tez tak przeczuwalem (ale chcialem sie mylic ) ze jednak jestes wrednym trollem . W pewnym momencie ktos moze gorzej zakpi z ciebie czego ci zycze z calego serca .
18 paź 12:23
5-latek: Wtedy sciniesz oba posladki do kupy ,spuscisz glowe i odejdziesz w pokorze .
18 paź 12:26