matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
silnia
ania:
21
5
21
16
+
21
6
2*
prosze o wytlumaczenie krok po kroku,gdyz cos mi swita,ale nie pamietam
17 paź 23:16
ania:
?
17 paź 23:38
yht:
n
k
n
n−k
=
dla dowolnych n,k∊N takich że n≥k
21
5
dla n=21, k=5 stosujesz ten wzór aby pokazać, że wyrażenie na górze jest równe 2*
potem dwójki się skrócą
n
k
n!
i rozpisujesz wg schematu:
=
wyrażenie u góry i na dole
k!*(n−k)!
17 paź 23:42
ania:
dziękuj e
!
17 paź 23:45