trygonometria
kama: prosze o pomoc
| −cosα | |
| = −ctg i nie wiem co dalej... |
| sinα | |
odp.
sinα−1
tgαcosα
−ctgαcosα
17 paź 22:40
5-latek: No niestety ja tez nie wiem .
17 paź 22:43
kama: wiesz tylko nie chcesz pomóc i to twój problem, nie mam na to wpływu może znajdzie się ktoś
bardziej uprzejmy
17 paź 22:45
kama: ha oczywiście dla kata ostrego α
17 paź 22:46
5-latek: Po 1 Nie napisales polecenia wiec juz nie powiniem odpowiadac
Po drugie omijasz znaki
Po 3 sin2α−1= −cos2α
Tyle moge pomoc
Teraz sobie odpowiedz na pytanie . czy chcialabys dostac od kogos takie zadanie do rozwiazania
?
17 paź 23:03
kama: Proszę o potwierdzenie czy odpowiedzią będzie: −ctgαcosα
18 paź 10:23
Jerzy:
Jakie masz polecenie w zadaniu ?
18 paź 10:26
kama: | | sin2α−1 | |
wyrażenie dla |
| dla kąta ostrego α jest równe: |
| | sinα | |
a.sinα−1
b.tgαcosα
c.−ctgαcosα
18 paź 11:44
kama: czy odpowiedzią będzie: −ctgαcosα
18 paź 11:50
Jerzy:
| | sin2α − (sin2α + cos2α) | | −cos2α | | cosα | |
= |
| = |
| = − |
| *cosα = |
| | sinα | | sinα | | sinα | |
= −ctgα*cosα
18 paź 11:51
5-latek: Dzien dobry
Jerzy 
Widzisz mozna bylo ale nie trzeba bylo prosic . Pozdrawiam
18 paź 11:56
Jerzy:
Witaj
18 paź 11:59