matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz dziedzinę funkcji
Mostu:
b) f(x)=
√
log
2
(x+1)−1
c) f(x)=
3+x2
2
x
−2
−> troszkę ucina więc tu bez formatowania −> (3+x
2
)/(2
x
−2) Przed chwilą zadawałem te przykłady lecz niestety z dostępnymi pomocami nie udało mi się rozwiązać tych zadań
17 paź 22:06
Kacper:
c) D=ℛ/{1}
17 paź 22:08
mm:
b) x+1>0 i log
2
(x+1) − 1 ≥ 0
17 paź 22:13