f.li
kot: sporzadz wykres funkcji f jezeli:
−x+1 dla x nalezy (−nieskonczonosc,−2)
f(x)= −2 dla x nalezy <−2,4)
x+5 dla x nalezy <4,nieskonczonosc)
a) podaj zbior wartosci funkcji w przedziale <−4,10>
b) okreslk przedzialy monotonicznosci funkcji
c) dla jakich wartosci funkcja przyjmuje wartosci ujemne?
9 sty 20:37
kot:
10 sty 01:40
paziówna:

to 2 to tak naprawdę −2 jest
starałam się jak mogłam, ale rys nie wyszedł za dobrze. mam nadzieję, że coś widać
10 sty 02:06
paziówna: b. (−∞, −2) − f malejąca
[−2, 4) − f stała
[4, ∞) f rosnąca
c. dla argumentów z przedziału [−2, 4) f przyjmuje wartości ujemne
10 sty 02:09
paziówna: półprosta −x+1 "kończy się" w wartości 3. nie zaznaczyłam tego, przepraszam. no i y=−x+1 i
y=x+5 nie są na tej samej wysokości
10 sty 02:12
paziówna:

rys powinien wyglądać bardziej tak.
a ZW = {−2} ∪ (3, 15]
10 sty 02:20