matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mała:
wiedzac ze sinα=7/8 i a jest katem ostrym oblicz wrtosc tgα
9 sty 20:36
Godzio:
sin
2
α + cos
2
α =1
15
cos
2
=
64
√
15
cos =
8
sin
7
8
7
√
15
tg=
=
*
=
cos
8
√
15
15
9 sty 20:59