matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz kąt między wektorami p i a.
Kasia:
|p|=5
√
3
|a|=2 wiem, żeby korzystać ze wzoru cos alfa = a skalarnie p/ |a| razy |p| nie wiem jak policzyc skalarnie a razy p,skoro nie mam postaci kombinacji liniowej wektorów.
17 paź 19:04