matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja odwrotna
qwerty:
f(x) = e
6−2x
. Muszę znaleźć funkcję odwrotną do tej funkcji
17 paź 17:35
Adamm:
y=e
6−2x
lny=6−2x
6−lny
x=
2
6−lnx
f
−1
(x)=
2
17 paź 17:40
qwerty:
jestes w stanie opisac co zrobiles?
17 paź 17:48
Adamm:
wyznaczyłem x
17 paź 17:49
Janek191:
17 paź 19:04