Pomoze ktos z tym zadaniem ?
bezlebub: mam podać najmniejszy przedział otwarty (a;b) ,gdzie ae=C i be=c do którego należy liczba
2+√2
1−√2
1/2−√2
2/√3+1
powie ktoś jak to zrobić?
9 sty 20:01
ula: co to jest te ae=C be=c?
9 sty 20:04
bezlebub: a należy do c i b należy do c i nie mam podane co to jest to c
9 sty 20:07
ula: wszystkie liczby mają należeć do tego przedziału?
9 sty 20:14
bezlebub: nie to przykłady :
a) 2+√2
b)1−√2
c) 1/2−√2
d)2/√3 +1
9 sty 20:21
ula: C to są liczby całkowite
musisz ustalić przybliżone wielkości poszczególnych liczb
2+√2
0<√2<1
wszędzie dodaj 2
2+0<2+√2<2+1
2<2+√2< 3 (2;3)
9 sty 20:22
ula: zrobię ci jeszcze b
0<√2<1
0>−√2>−1
0+1>−√2+1>−1+1
1>1−√2>0 1−√2∊(0,1)
9 sty 20:27
bezlebub: dobra czyli jak mam ułamek 1/2−√2
to robię dół
dobrze?
0<√2<2
0>−√2>−2
0+2>−√2+2>−2+2
2>2−√2>0
1−√2 należy do (0,2)
ale jak patrze w odpowiedzi to ja mam źle i ty bo a powinno być (3;4) b=(−1;0)
9 sty 20:38
ula: popraw wszędzie i t tych wcześniejszych
1<√2<2
sory
9 sty 20:41
bezlebub: dobra poprawiłem ale te 2 ostanie za nic mi nie wyhodzą robię tak u{1}2−√2
9 sty 20:50
bezlebub: tam ma wyjść (1:2)
i mmi wychodzi (0,2) tak jak wcześniej napisalem
9 sty 20:53