matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla α = 60 stopni prawdziwa jest równość:
bartosz:
Podpowie ktoś jak to rozwiązać bo nie mam pojęcia? Dla α = 60 stopni prawdziwa jest równość: cos α + cos(90stopni − α) =
1
√
3−1
17 paź 17:17
g:
1
√
3
1+
√
3
+
=
2
2
2
√
3
+1
1
czy
=
?
2
√
3
−1
wymnóż na krzyż i sprawdź.
17 paź 17:30