LOGIKA
ania: Proszę o pomoc w zadaniu::
∃ x należące do ℛ ∃y należące do ℛ : (x−y)2=x2−y2 ?
∀ x należącego do ℛ ∀ y należącego do ℛ : (x−y)2=x2−y2 ?
∀ x należącego do ℛ ∃y należące do ℛ : (x−y)2=x2−y2 ?
∃y należące do ℛ ∀ x należącego do ℛ (x−y)2=x2−y2 ?
∃ x należące do ℛ ∀ y należącego do ℛ : (x−y)2=x2−y2 ?
17 paź 16:51
Adamm: x2−2xy+y2=x2−y2
y2−xy=0
y(y−x)=0
y=0 lub y=x
prawda
17 paź 17:00
Adamm: 2. nieprawda, patrz w górę
3. prawda
4. prawda
5. prawda
17 paź 17:02
ania: ale chyba nie dla kazdego zdania,do tego co apisales tez doszlam
17 paź 17:02
ania: dziękuję bardzo
17 paź 17:02