Ponawiam,
funkcjafunkcja: Naszkicuj wykres funkcji f(x) ={x+2 dla x<1, 3 dla ≥1.
Następnie wykresy funkcji g(x)= − f(x)
h(x)=f(−x)
Podaj zbiory wartości funkcji f,g,h
Ponieważ dotychczasowe odpowiedzi nie były dla mnie satysfakcjonujące. Jako osoba, która
zakńczyła edukację
dawno temu i znów ją rozpoczyna, pragnę jak najwięcej możliwych wyjaśnien, obliczeń oraz
wskazówek.
Dziękuję z góry osobie, która podejmie się rozwiazania.
17 paź 16:14
Adamm: chyba nie opisywać zapisu funkcji f(x)
co do g(x), to jest to symetria względem osi x, funkcja symetryczna do f(x) względem tej osi
jeśli chodzi o h(x) to jest to symetria względem osi y, funkcja symetryczna do g(x) względem
osi y
17 paź 16:21