proszę o pomoc.
magdalena: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=IxI a nastepnie wykres funkcji g(x)= Ix+3I − 2
17 paź 14:41
Janek191:
Wykres funkcji g otrzymamy przesuwając wykres funkcji f o wektor [ − 3, − 2]
17 paź 14:43
Jerzy:

Zielony: f(x) = IxI
Niebieski: g(x) = |x+3I − 2
17 paź 14:44
magdalena: Czy mogę prosić o bardziej szczegółowy szkic? Tj z numeracją na wykresie.
Przepraszam, jeśli brzmię niewdzięcznie.
17 paź 14:54
Janek191:
Masz kolory
17 paź 14:54
piotr1973: niebieski jako kolor zimniejszy przesunął się na dół (wiadomo zimniejszy!) i w stronę wartości
ujemnych (wiadomo: mróz)
17 paź 14:58
magdalena: Dobrze, już rozumiem. Są na świecie tak tępi ludzie, wybaczcie. Nie wiedziałam, czy 1, 2, 3
bedzie co dwie kratki czy co jedną. Nie umiem dokładnie określić o co mi chodzi
nawet...pomyśleć, że mam 25 lat. Ah wstyd!
17 paź 14:59
magdalena: Dziękuję Jerzy. I za rozwiązanie i za przyznanie mi racji.
17 paź 15:07