matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
x:
Jak rozwiązać to równanie? Proszę o pomoc 2x
3
−16=0 x
3
−8=0 (x−2)
3
=0
17 paź 11:51
ICSP:
x
3
− 8 = 0 x
3
= 8 x = 2
17 paź 11:52
x:
Ok, dzięki
Czyli i tak wynik jest zły w porównaniu z odpowiedziami.
17 paź 11:54