matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równość
nexus:
Mam problem z tym zadaniem...
√
5
Równość (
)
−2
* (
√
5
)
−4
= 5
m
* 5
−1
jest spełniona dla:
5
A. m =−1 B. m = 1 C. m = −2 D. m = 0
17 paź 02:02
nexus:
Policzyłem że
√
5
25
(
)
−2
=
= 5
5
5
1
(
√
5
)
−4
=
25
1
1
5
m
* 5
−1
= 5
m
*
= 1 *
5
5
m = 0 Dobrze?
17 paź 02:18