Wyznacz
pPPPPPp: Zad 1
Wyznacz zbiór {(x,y) ∊ R2: |x−1|>2 ⋀ x2−4x+5=0}
Zad 2
A={0,1} B={1,+∞}
Naszkicować A X B
16 paź 22:29
Antonni: |x−1|>2 to x∊(−∞ −1)U(3,∞)
x2−4x+5=0 Δ<0
czesc wspolna to ?
16 paź 22:45
pPPPPPp: X∊{−1}U{3} ?
16 paź 22:49
5-latek: B={1,+∞} ciżby?
16 paź 22:57
pPPPPPp: Źle spojrzałem x∊(−∞;−1)u(3;∞)
16 paź 23:00
pPPPPPp: a co z iloczynem kartezjańskim na to nie mam pomysłu.
16 paź 23:01
5-latek: Niestety ja tez nie mam . Moze ktos inny
Ale rowniez proponuje sie obudzic .
Nie zgubiles jakiejs zmiennej w zadaniu nr 1 ?
16 paź 23:04
Janek191:
z.2
A x B = { ( 0, y) : y ∊ ( 1 , +∞) } ∪ { ( 1, y) : y ∊ (1, + ∞ ) }
16 paź 23:05
pPPPPPp: Nie widzę
16 paź 23:11
5-latek: Ja odczytalem zbior B jak zbior dwuelemntowy
16 paź 23:11
Janek191:
Błędne nawiasy

!
B = ( 1, +
∞)
A = { 0, 1}
16 paź 23:13
5-latek: WItaj

A jestes pewien ?
Po co poprawiasz . .
16 paź 23:15
Janek191:
Witaj

!
Zapis z 22.29 nie ma sensu
16 paź 23:16
5-latek: ja to wiem .
Tylko ......
16 paź 23:16
Janek191:
Chociaż może A = ( 0, 1 ) ? A to zmienia rozwiązanie.
16 paź 23:19
Kacper:
W drugim to raczej przedziały liczbowe powinny być
17 paź 14:26