logarytmy
Janusz07: dla jakich m równanie ma rozwiązanie?
sin
4−cos
4=(sin
2+cos
2)(sin
2−cos
2)=sinx
2−cos
2=sin
2−1+2sinx
2=3sin
2x−1?
pomocy, proszę
16 paź 22:23
Janusz07: log12(m+4)
16 paź 22:24
Saizou :
nie ma w matematyce czegoś takiego jak sin4 czy cos4
16 paź 22:24
ICSP: sin2x − cos2x = −cos(2x)
16 paź 22:24
Janusz07: no i D=(−4,0) z założeń
16 paź 22:25
Janusz07: no ok, sinx
4, wiadomo o co chodzi
16 paź 22:25
Janusz07: I jak mam to −cos(2x)=log12(m+4) to co z tym dalej? Bo zupełnie nie ogarniam.
16 paź 22:26
ICSP: a kiedy − cos(2x) ma rozwiązania ?
16 paź 22:29
Janusz07: a, czaję
16 paź 22:35
Janusz07: −1≤log
12(m+4)≤1
dzięki!
16 paź 22:36