matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczenie
nexus:
√
2
+ 1
Wskaż liczbę przeciwną do odwrotności liczby
√
8
16 paź 21:16
Janek191:
√
2
+ 1
2 +
√
2
a =
=
2
√
2
4
więc
1
4
=
a
2 +
√
2
czyli
1
4
−
= −
= ...
a
2 +
√
2
16 paź 21:19
Ajtek:
√
8
Odwrotna:
√
2
+1
√
8
Przeciwna i odwrotna −
√
2
+1
16 paź 21:20
nexus:
Dzięki wielkie
16 paź 21:26