Rzeczywiste
robotnik: | log √2 | |
| + 813log2 3 = |
| 2 log 4 − log 8 | |
| | log 212 | |
|
| + 813log2 3 = |
| | log(22)2 − log 23 | |
<brudnopis>
</brudnopis>
log
2 2
12 + 8
13log2 3 = log
2 2
12 + (2
3)
13 log2 3 =
log
2 2
12 + 2
1 log2 3 =
12 + 3 = 3
12
| | 1 | |
Czy mam to dobrze? Bo na internecie widziałem że niektóre odpowiedzi to |
| |
| | 2 | |
16 paź 19:15
robotnik: Może mi ktoś sprawdzić czy mam dobrze?
16 paź 19:43
Antonni: Wedlug mnie jest dobrze .
16 paź 19:56
robotnik: Dzięki!
Bo widziałem jeszcze coś takiego:
log√2: [2log4−log8]=
=log√2: [log4²−log8]=
=log√2: [log16−log8]=
=log√2: [log2]=
=1/2log2:log2=1/2
16 paź 20:02