matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
JK:
Oblicz granicę ciągu a) a
n
=ln(n
2
+n+2)+ln(
1
1+3n
2
)
16 paź 18:18
Adamm:
n
2
+n+2
a
n
=ln
1+3n
2
n
2
+n+2
1
lim a
n
= ln( lim
) = ln
1+3n
2
3
16 paź 18:21
JK:
Dziękuję😃
16 paź 18:25