Pomocy! granica funkcji
Muhle: Pomocy! granica funkcji
| | 1 | |
lim |
| tam jest 2 do potęgi ten nawias. |
| | | |
x→1−
wychodzi mi 1+
√2 a powinna być sama 1..
16 paź 15:25
Janek191:
2−∞ = 0
16 paź 15:26
Adamm: | | 1 | | 1 | |
lim |
| = [ |
| ] =1 |
| | 1+21/(x−1) | | 1+2−∞ | |
16 paź 15:29
Muhle: jakim sposobem z tego nawiasu wychodzi 2
−∞ ? ja bym podstawił −1 za x i wyszłoby −1/2
16 paź 15:32
Adamm: limn→∞ q = 0 dla |q|<1
16 paź 15:34
Ajtek:
A od kiedy 1−1=2
16 paź 15:34
Antonni: Przeciez x→1− to nie jest dokladnie −1
16 paź 15:35
Janek191:
x → 1− więc x < 1 ⇒ x − 1 < 0
16 paź 15:35