matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych
Ppp:
Oblicz wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta ostrego α dla ctg α =
4
5
16 paź 15:09
Adamm:
1
5
tgα=
=
ctgα
4
sinα
5
=
cosα
4
4
cosα=
sinα
5
sin
2
α+cos
2
α=1
16
sin
2
α+
sin
2
α=1
25
25
sin
2
α=
41
5
sinα=
√
41
4
cosα=
√
41
16 paź 15:12
Dziadek Mróz:
4
cot(α) =
5
c
2
= 5
2
+ 4
2
c
2
= 25 + 16 c
2
= 41 c =
√
41
5
5
√
41
sin(α) =
=
√
41
41
4
4
√
41
cos(α) =
=
√
41
41
5
tan(α) =
4
16 paź 15:13