matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
jasia:
Dana jest funkcja f(x)=x
3
, g(x)=
1
(
3
√
x
) − (1 nad pier trzeciego stopnia z x) Wyznacz Df i Dg Znaleźć funkcję k(x)=(g o f)(x), Df, Dg m(x)=(f o f)(x), Df
16 paź 14:22