Funkcja kwadratowa jak wyliczyć x1 x2
Mac98: Δ= √320
Co dalej z tym zrobić ? Jeśli potrzebuję wyliczyć x1 x2 ?
16 paź 13:40
Janek191:
Δ = 320 czy Δ = √320 ?
16 paź 13:44
5-latek : Albo zostawic albo np zauwzyc ze
320= 16*20 = 16*4*5
wiec √320= √16*4*5= √16*√4*√5= 4*2*√5= policz
16 paź 13:45
Mac98: Pierwiastek z Δ liczyłem ze wzoru b2−4ac
16 paź 13:45
Mac98: Też tak rozbiłem w ale w odp nie ma pierwiastka
16 paź 13:46
PW: Podaj treść zadania, to się dowiesz.
16 paź 13:47
Mac98: Już mam w odp jest poprawka. Dzięki
16 paź 13:54