Zbiory
Waskiq: Statek ma jedno urządzenie do sterowania, cztery kotły i dwie turbiny. Zdarzenie A oznacza
sprawność urządzenia do sterowania, Bk(k=1,2,3,4) sprawność k−tego kotła a Cj(j=1,2)
sprawność j−tej turbiny. Zdarzenie D oznacza, że statek jest zdolny do użytku, co zachodzi w
przypadku, gdy sprawne są: urządzenie do sterowania, co najmniej jeden kocioł i co najmniej
jedna turbina. Wyrazić D i D' przez A, Bk i Cj.
Sprawdzi ktoś?
D=A∩(B1∪B2∪B3∪B4)∩(C1∪C2)
D'=A'∪(B1'∩B2'∩B3'∩B4')∪(C1'∩C2')
16 paź 13:34