Wykaż ze
Wykaz: Wykaz ze a+b=c=0
Równanie: (a+b+c)(a+b−c)=c2
16 paź 13:00
Wykaz: Po wymnozeniu wyszło (a+b)2=2c2
16 paź 13:01
PW: A może skupisz się i napiszesz po polsku o co ciebie idzie, Wykaz?
16 paź 13:03
ICSP: Zadanie z OMG
16 paź 13:13
Wykaz: Trzeba wykazać z równania ze a+b=c=0
I nie bardzo wiem jak to zrobic/dokończyć
ICSP co masz na mysli?
16 paź 13:15
PW: ... że rozwiązań zadań z Olimpiady nie ułatwiamy.
Jak widać specjalnie "zaciemniasz" treść, żeby nie zorientować się, skąd pochodzi zadanie.
16 paź 13:20
16 paź 13:21
Wykaz: To fajnie dowiedzieć się że jest to zadanie z olimpiady, niestety nie miałam takich informacji
na ten temat.
16 paź 13:39
5-latek : Chce to zobaczyc

Tylko nie zapomnij o zalozeniach
16 paź 13:42
Wykaz: Nie wiem jak mam to rozwiązać
16 paź 13:43
PW: Wykaz, poczekaj jeszcze 2 dni aż minie termin nadsyłania odpowiedzi, to się dowiesz.
Tymczasem spróbuj rozwiązać pozostałe zadania z linku podesłanego przez ICSP
16 paź 13:46
Wykaz: Kurde ile mam tłumaczyć, że nie wiem nic o olimpiadzie, a zadanie dostałam od korepetytora na
dodatkowych lekcjach.
16 paź 13:58
PW: Nie tłumacz, po prostu dostaniesz odpowiedź 18.10. wieczorem.
16 paź 14:06