matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dzielenie
Pauczi99:
Nie wykonując dzielenia oblicz resztę z dzielenia wielomianu W(x)=x
3
+3x
2
−4x−2 przez x+1
16 paź 11:02
5-latek :
w(−1)= (−1)
3
+3*(−1)
2
−4*(−1)−2= licz
16 paź 11:09
Pauczi99:
−2
16 paź 11:16