matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązywanie równań
Andzia87327:
Rozwiąż równanie 3
2x
+2*3
x+1
−27=0
16 paź 01:00
Adamm:
t=3
x
>0 t
2
+6t−27=0 (t−3)(t+9)=0 t=3 lub t=−9 3
x
=3 x=1
16 paź 01:04
Andzia87327:
Dziękuję
16 paź 01:09